PERSBERICHT Rotterdam, 10 mei 2007

Bijzonder hoogleraar Literatuur en Samenleving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam


De Erasmus Universiteit Rotterdam krijgt dit jaar een bijzonder hoogleraar Literatuur en Samenleving. Dit wordt dr. Frans-Willem Korsten, universitair docent Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden. Korsten gaat zich bezighouden met onderzoek en onderwijs op het gebied van de relatie tussen literatuur en samenleving, met bijzondere aandacht voor het literaire klimaat in de stad Rotterdam.

Korsten is naast zijn werk bij de universiteit Leiden ook als tutor verbonden aan het Piet Zwart Instituut van de Rotterdamse Willem de Kooning Academie en hij is voorzitter van de sectie Letteren van de Raad voor Cultuur.

Hij publiceerde onder meer een vooraanstaande inleiding in de literatuurwetenschap (Lessen in Literatuur, Nijmegen: Vantilt, 2005) en recentelijk een spraakmakende studie over het toneelwerk van Joost van den Vondel (Vondel belicht - voorstellingen van soevereiniteit, Hilversum: Verloren, 2006).

De instelling van de bijzondere leerstoel is mogelijk dankzij bijdragen van de Maatschappij tot Nut van het Algemeen en de diensten Kunst en Cultuur en Jeugd, Onderwijs, Samenleving van de gemeente Rotterdam.

Copyright Stichting Letteren en Samenleving Rotterdam © 2013. All Rights Reserved.